Anaula Nature Resort (deel 2)

Anaula Nature Resort is gevestigd in het Boven Surinamegebied op een eiland in de Ferulasi stroomversnelling. Tijdens uw verblijf kunt u heerlijk tot rust komen, maar ook deelnemen aan diverse activiteiten zoals boswandelingen, het spotten van kaaimannen tijdens een spannende nachtelijke vaartocht, korte omgevingstripjes, een bezoek brengen aan lokale dorpsgemeenschappen et cetera. Zij nodigen u uit voor een onvergetelijke natuur- en cultuurbelevenis. U maakt kennis met het Amazone regenwoud, onstuimige stroomversnellingen, prachtige flora en fauna, idyllische eilandjes en de fascinerende marroncultuur.

Ligging

Het Anaula Nature Resort is gevestigd op een bosrijk eiland aan de voet van de Ferulassivallen. Het eiland ligt circa 180 km verwijderd van de hoofdstad Paramaribo en is op circa 4 uur rijden en 1 uur varen te bereiken.

U maakt een tussenstop bij het Marron dorp Atjoni. Personen en goederen die door vrachtwagens, busjes en “Jumbo’s” worden aan- en afgevoerd, stappen hier op. Een tussenstop voor veel ecotoeristische bestemmingen, die als doorreis dient naar dorpen in het Boven-Surinamegebied. Het eerste wat u bij aankomst zal opmerken, zijn de veel gekleurde boten. De meeste eco-toeristische bestemmingen zijn speciaal ingericht voor toeristen die de natuuroorden in het Suriname-gebied zullen bezoeken. Het Anaula Nature Resort is vanaf Atjoni alleen met de boot te bereiken.

Cultuur

Het Boven-Surinamegebied, waarin het Anaula Nature Resort zich bevindt, staat bekend om haar unieke Marroncultuur en haar maagdelijke Amazoneregenwoud. De Marrons, afstammelingen van weggelopen slaven, hebben zich lang geleden in het ontoegankelijke binnenland gevestigd, alwaar zij een nieuw bestaan opbouwden. Door hun geïsoleerde manier van leven, ontwikkelde zich een geheel eigen cultuur met sterke Afrikaanse invloeden. Marrondorpen als Ladoani, Gunsi, Nieuw Aurora en JawJaw zijn in de nabije omgeving van het Anaula Nature Resort gesitueerd. De vrouwen in hun kleurrijke gewaden, de spelende kinderen aan de waterkant in contrast met de puurheid van het tropisch regenwoud, zorgen voor een adembenemend tafereel. De Marrons zijn trots op hun cultuur en laten u graag kennis maken met hun fascinerende manier van leven.

Activiteiten

Boswandeling
De leerzame boswandeling laat u kennis maken met de best bewaarde geheimen van het tropisch regenwoud, zoals het lokale medicinale gebruik van planten en bomen.

Avontuurlijke boottocht
Tijdens deze spannende nachtelijke excursie die ongeveer 1 1/2 uur duurt, gaat u per korjaal op zoek naar kaaimannen. U kunt daarbij meestal ook genieten van een prachtige sterrenhemel.

Dorpswandeling
Een bezoek aan een Marrondorp zult u niet snel vergeten. De gastvrije Marronbevolking is trots op haar cultuur en laat u graag kennismaken met hun eeuwenoude gewoontes en gebruiken.

Culturele avond
De dans- en muziekavond met traditionele Saramaccaanse zang en dans mag u beslist niet missen. Dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor u worden uitgevoerd.

Anaula Nature Resort

Wagenwegstraat 55, Paramaribo

anaulanatureresort.com

Accommodatie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>