Awarradam

In deze korte film krijgt u een impressie van Awarradam. De film maakt onderdeel uit van de één uur durende dvd “Suriname an exciting part of the Amazon”. Met de vele highlights die in deze film aan bod komen, kunt u zich uitstekend oriënteren op uw verblijf in Suriname.

Awarradam of ‘Awaadan’ zoals de lokale mensen dit uitspreken, ligt ongeveer 225 km van Paramaribo verwijderd en is behalve per boot ook te bereiken per binnenlandse vlucht. De vlucht gaat over het amazone woud. Na ongeveer 45 minuten land u in op het vliegveldje (ook wel air strip genoemd) van het dorpje Kajana. Na aankomst reist u ongeveer 30 minuten per korjaal verder naar het vakantieoord Awarradam. Na een warm ontvangst wordt u begeleid naar uw logeer accommodatie. U geniet meteen van een buitengewoon relaxte sfeer, waarbij de geluiden uit de natuur u het meest zullen intrigeren. Het uitzicht vanuit uw balkonnetje zullen idyllische beelden opleveren en een blijvende indruk op u maken.

Awarradam is een gebied van stroomversnellingen. Deze bruisende stroomversnellingen bezorgen u een natuurlijke massage waarna u zich ontspannen en herboren zult voelen. Na een enerverende reisdag is het tijd voor de inwendige mens. U kunt met een gerust hart aanschuiven want het keukenpersoneel staat bekend om de vele culinaire verrassingen. Smakelijk eten!

De gidsen voorzien u van interessante informatie over de plekken die u aandoet. U kunt in dit prachtige gebied boswandelingen maken waarbij het lokaal gebruik van verschillende planten wordt uitgelegd. U kunt ook een kijkje nemen in de verschillende dorpen of een vaartocht maken over de grote stroomversnellingen. Centraal staat in ieder geval, dat alles mag en niets moet.

Houtsnijwerk is een van de kunstsoorten waarin de marrons erg bedreven zijn. U krijgt door uw gids uitleg over de speciaal gesneden vormen en als u geïnteresseerd bent heeft u de mogelijkheid om een van deze kunstwerken aan te schaffen. Een culturele zang-en dansavond brengen u nog dichter bij de lokale bevolking. Hun opzwepende muziek is uitnodigend om ook de dansvloer te betreden. Het wordt erg op prijs gesteld als u hun danskunst ook even uit probeert.

Een vaartocht over de grote stroomversnelling ‘Gran Dam’ staat garant voor veel plezier en een prachtig uitzicht. Hoor, ruik en zie het watergeweld en laat deze overweldigende natuur op u inwerken, want dit gebied is werkelijk schitterend. Bent u een goede zwemmer en heeft u behoefte aan een uitdaging, dan kunt u zich, op aanwijzingen van uw gids, een eindje u laten meeslepen door het kolkende water.

ArtShots Video Producties wil met deze toeristisch film Suriname bij een brede groep mensen introduceren als aantrekkelijke vakantiebestemming. De indrukwekkende schoonheid van het land, de veelzijdige mogelijkheden, de ongerepte natuur, de stroomversnellingen en watervallen in het binnenland, de reuze schildpadden die jaarlijks hun eieren leggen en de innemende bewoners: Het is slechts een greep uit de vele items die in deze kleurrijke film aan bod komen.

De complete film heeft een speelduur van 60 minuten, kan zowel in het Nederlands als in het Engels gevolgd worden en is door de bekende Surinaamse jazz zangeres Denise Jannah ingesproken. De film is verkrijgbaar in de meeste reisboekwinkels in Nederland of via de website van ArtShots Video Producties.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>