Blanche Marie en Apura

Voor de 4 daagse tour rijden we met 4-wheel drive terrein auto’s naar Blanche Marie. We reizen door ongerept regenwoud naar een van Surinames mooiste en grootste watervallen. Verder staat er ook een bezoek aan het inheemse dorp Apura op het programma en een bezoek aan een oude spoorlijn.

Ligging

De indrukwekkende Blanche Marie watervallen liggen op meer dan 300 km ten zuid-westen van Paramaribo. Het is een van de grootste watervallen in Suriname met een enorme waterverplaatsing. De imposante waterval strekt zich uit over meer dan 120 meters en ligt in hoogbos, het mooiste soort tropisch regenwoud.

Flora en fauna

Alle ingrediënten van het amazone regenwoud zijn er te vinden, waaronder de 8 Surinaamse apensoorten en meer dan 200 vogelsoorten. Verschillende mooie wandelpaden leiden o.a. naar de Eldorado- en de van Edenval.

De reis

U wordt ’s morgens bij uw verblijfadres afgehaald. De tour begint dan met een rit richting Zanderij. Onderweg wordt er gestopt, indien gewenst, voor het maken van foto’s en het eten van broodjes en drankjes. Na Zanderij, passeren we een aantal indianendorpen en vervolgen onze weg naar Witagron, een marrondorp, waar we een stop maken voor de lunchpauze. Na deze stop zetten we onze reis voort over verschillende kreken en bruggen dwars door het oerwoud.Tijdens deze tocht bestaat de kans dat u verschillende dieren ziet, zoals apen, luiaards, herten, schildpadden, varanen en verschillende vogelsoorten zoals papegaaien, ara’s, trompetvogels en powisies. Bij aankomst wordt de omgeving verkend en kunt u eventueel wat uitrusten of zwemmen tot avondeten volgt.

Naar de watervallen

Na het ontbijt gaan we via een bospad naar de Blanche Marie watervallen. Onderweg wordt er uitleg gegeven over de flora en fauna en ziet u de snelle stroomversnellingen van de rivier. Niet zelden worden er wilde dieren gespot. Aangekomen bij de watervallen heeft u een adembenemend uitzicht. In sommige watervallen kunt u er uitstekend onder te zitten en genieten van het kletterende bronwater wat als een stevige douchestraal over u heen stroomt. Ook zijn er verschillende natuurlijke jacuzzi’s voor een heerlijke massage. Tegen de lunchtijd keren we terug naar de lodge. De middag brengen we door bij de El Dorado vallen, waar er ook gelegenheid is om te zwemmen en te vissen.

Apura

Op de derde dag vertrekken we na het ontbijt naar Apura. Nadat we ons hebben geïnstalleerd in onze lodge maken wij een sightseeing tour in Apura stad. In de middag bezoeken we de spoorlijn van “Ergens naar Nergens” bezocht en bezoeken we de indianen dorpen kleine Kwamalasemoetoe en Washabo. Hier maken we dorpswandeling en maken kennis met de cultuur van de Trio’s en Arowakken – twee verschillende indianen stammen. Hier bent u in de gelegenheid om leuke souvenirs te kopen.

De laatste dag

Op de 4e en laatste dag gaan we na het ontbijt terug naar Paramaribo.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>