Blanche Marie watervallen

Een trip naar de Blanche Marie watervallen is avontuurlijk. U reist dwars door het tropisch regenwoud van Suriname. Het is een gebied waar de kans groot is om wilde dieren te spotten. Naast de mooie boswandeling zijn de watervallen van de Blanche Marie het hoogtepunt. Het is een van de indrukwekkendste en grootste watervallen van Suriname.

De Blanche Marie watervallen liggen in het westelijk deel van Suriname, aan de voet van het Bakhuisgebergte, in het district Sipaliwini. Ze zijn 300 km verwijderd van Paramaribo. Dit gebied is bereikbaar met een boot, auto met vierwielaandrijving, met een vliegtuigje of met een helikopter. De meest gebruikelijke route en tevens de meest avontuurlijke, is over de weg via de westelijke bosontsluitingsweg. U rijdt door dichtbebost gebied waar niet zelden een omgevallen boom of iets dergelijks voor enig oponthoud zorgt. Juist deze voorvallen maken de trip tot een waar avontuur.

Ook wordt er dikwijls gestopt omdat uw gids een dier heeft gespot of u iets bijzonders wilt vertellen over een bepaalde plant of boom. Na de tocht door het regenwoud, komt u aan bij het toeristenoord. Het eerste wat u ziet is een keurig aangelegde tuin van waaruit u geniet van een prachtig uitzicht. De weg leidt u naar de rivier en de accommodaties. Hier kunt u bijkomen van de avontuurlijke trip. U logeert in Guesthouse Dubois. De naam van de vorige eigenaar die in de zestigerjaren dit oord liet bouwen. De logeergebouwen zijn opgetrokken uit hout en zijn eenvoudig van opzet.

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt maakt u een boswandeling. Er zijn verschillende routes. Aan te raden is goede schoeisel, gemakkelijk zittende kleding, zonnebrandcrème en neemt u vooral uw camera mee. Een gekwalificeerde gids voorziet u van interessante informatie over de vegetatie en de vele diersoorten die hier voorkomen. In dit gebied komen ruim 200 vogelsoorten voor en 8 apensoorten. Verder zijn er onder meer luiaards, herten, schildpadden, varanen, papegaaien, boomkikkers, slangen, ara’s, kaaimannen bosvarkens en de trompetvogel. Er bestaat een goede kans om een of meerdere van deze exotische dieren te spotten.

En dan sta je plotseling voor het watergeweld van de Blanche Marievallen, een waar schouwspel. Het is een van de indrukwekkendste en grootste watervallen van Suriname met een enorme waterverplaatsing en ligt in een ongerept stukje Amazone woud, gelegen in hoogbos dat bekend staat als het mooiste tropische regenwoud.

Legerofficier van Drimmelen is de bedenker van de naam van de watervallen. Blanche Marie of blanke Marie was de naam van zijn echtgenote. Van Drimmelen die eind 19e eeuw districtscommissaris werd van Nickerie deed hier onderzoek en bracht dit gebied in kaart. In de omgeving van de Blanche Marievallen, is in de tachtigerjaren een prehistorisch vondst gedaan. In een kuil lagen Indiaanse stenen strijdbijlen opgestapeld. Ook vond men er in de buurt slijpgroeven waar de bijlen moeten zijn vervaardigd. Archeologische opgravingen wijzen uit dat rond 10.000 voor Christus de eerste jagers zich hier vestigden.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>