Brownsberg

In deze korte film krijgt u een impressie van de Brownsberg. De film maakt onderdeel uit van de één uur durende dvd “Suriname an exciting part of the Amazon”. Met de vele highlights die in deze film aan bod komen, kunt u zich uitstekend oriënteren op uw verblijf in Suriname.

Het Brownsberg Natuurpark is een natuurreservaat dat gelegen is in het district Brokopondo en ligt aan de noordwestelijke oever van het Brokopondo stuwmeer. Het gebied ligt op een heuvel met een 500 meter hoge top en is rijk aan flora en fauna. Het reservaat is via de weg goed bereikbaar. Het gebergte is vernoemd naar de Amerikaanse goudzoeker John Brown, die een van de eerste goudzoekers was in dit gebied. Het gebied staat onder toezicht van Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu). Het park is ca 12.000 Ha groot.

Er zijn verschillende huizen en kampen waar je kunt overnachten. Van hieruit zijn paden aangelegd naar de vele watervallen die er voorkomen. De meest populaire zijn de Mazaronival, de prinses Ireneval en de Leoval. Je kunt, als je alert bent en geluk hebt een verscheidenheid aan wilde dieren spotten. Veel voorkomende dieren zijn onder meer brulapen, bosvarkens, boskonijnen, luiaards, vele vogelsoorten, slangen en prachtige vlinders.

Op sommige plekken staan fotocamera’s opgesteld. Op deze wijze onderzoekt men welke diersoorten er voorkomen en wordt hun leefwijze en gedrag bestudeerd. Net als grote delen van Suriname is ook dit gebied bedekt met het tropisch regenwoud dat deel uitmaakt van het Amazonegebied. Veel bomen en plantensoorten zijn er te zien waarvan ook veel medicinale. Naast recreatie is dit gebied heel belangrijk voor de wetenschap. Er zijn in het verleden verrassende archeologische vondsten gedaan van restanten van oud-Indiaanse bewoning uit de prehistorie. Om die reden is het van wezenlijk belang, dat dit natuurpark zoveel mogelijk in zijn oorspronkelijke staat behouden dient te worden.

ArtShots Video Producties wil met deze toeristisch film Suriname bij een brede groep mensen introduceren als aantrekkelijke vakantiebestemming. De indrukwekkende schoonheid van het land, de veelzijdige mogelijkheden, de ongerepte natuur, de stroomversnellingen en watervallen in het binnenland, de reuze schildpadden die jaarlijks hun eieren leggen en de innemende bewoners: Het is slechts een greep uit de vele items die in deze kleurrijke film aan bod komen. De film heeft een speelduur van 60 minuten, kan zowel in het Nederlands als in het Engels gevolgd worden en is door de bekende Surinaamse jazz zangeres Denise Jannah ingesproken. De film is verkrijgbaar in de meeste reisboekwinkels in Nederland of via ArtShots Video Producties.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>