District Nickerie

In deze film krijgt u een impressie over het district Nickerie. Ook wel Nieuw Nickerie – de tweede en en belangrijkste stad van Suriname. De filmmaker laat u verder enkele indrukken zien van het district Coronie.

Van de districten in het westen van Suriname is Nickerie de grootste en een van de belangrijkste districten. Het district Nickerie is het makkelijkst te bereiken via de oost-west verbinding. De route naar Nickerie gaat via de districten Saramacca en Coronie. Beide districten worden via de Coppenamebrug met elkaar verbonden. Coronie met de hoofdplaats Totness staat bekend om zijn kokospalmen. Uit de noten maakte men vroeger op grote schaal kokosolie. Deze industrie is de laatste jaren wat afgenomen. De omgeving heeft een idyllische uitstraling en kenmerkt zich door het landelijke en rechte hoofdweg dwars door het district.Opvallend zijn de vele mooie kerkjes die op een bepaald moment het straatbeeld lijken te bepalen. De plaats leent zich uitstekend als tussenstop voor een drankje, een versnapering of even om de benen te strekken.

Na een bustocht van ongeveer 3 uur bereikt u de hoofdstad van het district Nickerie, genaamd Nieuw Nickerie. Nieuw Nickerie, ook wel de tweede stad van Suriname genoemd, ligt vlakbij het buurland Guyana. Midden in het centrum is de Openbare Markt. Bij een wandeling over de markt ziet u onder andere een grote hoeveelheid tropische groenten en vruchten. Een goede gelegenheid om eens wat uit te proberen, u zult verrast worden. Bij de aangrenzende eettentjes kunt u voor weinig geld een goede maaltijd scoren. Een bezoek aan de markt wordt hierdoor al gauw een toeristische attractie. Bij een bezoek aan de Zeedijk, kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de Corantijn rivier. Deze ligt vlakbij de Atlantische oceaan.

Nieuw Nickerie heeft verschillende verblijfsmogelijkheden. Als u op eigen gelegenheid deze plaats bezoekt, dan doet u er verstandig aan om uw verblijfsaccommodatie vanuit Paramaribo te regelen. Vooral in de weekeinden kunnen de hotels aardig vol zijn. Als u uw verblijf in Nickerie nog interessanter wilt maken, dan is een boottochtje naar het Bigi Pan gebied aan te bevelen. Bigi Pan ligt in het kustgebied van Suriname tussen de districten Nickerie en Coronie. Het is een prachtig natuurgebied met een open water oppervlakte van circa 1000 hectare. Een groot aantal beroepsvissers zorgen, vanuit hun op palen staande kampjes, voor de visvangst. Dit natuurgebied staat internationaal bekend om de enorme bio diversiteit, omdat verschillende soorten trekvogels hier een veilig onderkomen vinden voor het leggen van eieren. Het is o.a. het leefgebied van de rode ibis, visarenden, steltlopers en sterns. Bigi Pan is een bijzonder interessant natuurgebied voor iedereen. Met name sportvissers en vogelspotters komen hier zeker aan hun trekken. Houd u vooral uw camera gereed, want hier kunt u op de meest onverwachte momenten de mooiste plaatjes schieten.

De film maakt onderdeel uit van de één uur durende dvd “Suriname an exciting part of the Amazon”. Met de vele highlights die in deze film aan bod komen, kunt u zich uitstekend oriënteren op uw verblijf in Suriname.

ArtShots Video Producties wil met deze toeristisch film Suriname bij een brede groep mensen introduceren als aantrekkelijke vakantiebestemming. De indrukwekkende schoonheid van het land, de veelzijdige mogelijkheden, de ongerepte natuur, de stroomversnellingen en watervallen in het binnenland, de reuze schildpadden die jaarlijks hun eieren leggen en de innemende bewoners: Het is slechts een greep uit de vele items die in deze kleurrijke film aan bod komen.

De complete film heeft een speelduur van 60 minuten, kan zowel in het Nederlands als in het Engels gevolgd worden en is door de bekende Surinaamse jazz zangeres Denise Jannah ingesproken. De film is verkrijgbaar in de meeste reisboekwinkels in Nederland of via de website van ArtShots Video Producties.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>