Fietsen in Suriname-Paramaribo

Een van de mooiste manieren om Suriname en met name de hoofdstad Paramaribo te verkennen, is op de fiets. De stad kent een grote variëteit aan routes, die voor elke fietser, ongeachte het niveau, makkelijk te doen zijn. Er zijn diverse plekken waar je een fiets kunt huren. De paden variëren van verharde fietspaden tot de wat ruigere ruige wegen. Fietsen in Suriname is avontuurlijk en laat je een hele andere kant van het land zien. Trek er zelf op uit of laat je begeleiden door een deskundige gids.

Linksverkeer in Suriname

In Suriname rijdt men links. Waarom? Het meest waarschijnlijk is dat Suriname dat sinds de 17e eeuw door Britten en Nederlanders gekoloniseerd werd, de ongeschreven regels voor het landverkeer overnam uit de moederlanden.

Paramaribo

De historische binnenstad van Paramaribo is het oudste gedeelte van het centrum van de Surinaamse hoofdstad. Vanwege de overwegend in hout opgetrokken gebouwen uit de koloniale tijd staat de binnenstad bekend als “De Houten Stad”.

Fietsroute

Er zijn tal van routes die goed te doen zijn, ook door de wat minder ervearen fietser. Een van de plekken die je niet mag missen is de omgeving van het Fort Zeelandia. Er is hier een museum gevestigd waar je kunt neerstrijken om kennis te maken met de bewogen geschiedenis van Suriname. Het is een voormalig Nederlands fort aan de linkeroever van de Surinamerivier. Het vijfhoekige fort ontstond in het begin van de 17e eeuw, toen Nederlandse kolonisten een handelsvestiging stichtten nabij het indianendorp Parmurbo, het latere Paramaribo.

Andere hoogtepunten zijn de ‘Waterkant’ goed voor een korte pauze en een koele drank, een bezoek aan de Centrale markt, de Palmentuin, de Kathedrale Basiliek van Sint Petrus en Paulus, deze is geheel uit hout opgetrokken. Het is slechts een greep uit de vele items die tot de mogelijkheden behoren als je wil fietsen in Suriname.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>