Galibi

Hier maakt u kennis met de cultuur van de inheemsen. U bezoekt Galibi met stranden waar verschillende reuzen schildpadden jaarlijks hun eieren komen leggen. Verder een wandeling door het dorp en een dansoptreden.

Ontdek de leefwijze en de cultuur van de indianen op een van de dorpswandelingen en houd een unieke herinnering hieraan over door zelf mee te doen met een echte inheemse Samboera zang en dans die al eeuwen lang behouden is gebleven. De avontuurlijke vaarttocht onder de sterrenhemel om de zeeschildpadden te spotten maken het tot een onvergetelijke vakantiebeleving! Het Galibi Natuurreservaat ligt in de noord-oost hoek van Suriname in het district Marowijne. In dit gebied liggen de dorpen Langamankondre en Christiaankondre aan de monding van de Marowijnerivier. Het inwoners aantal telt ongeveer 800 en zij zijn afstammelingen van de inheemsenstam ‘Carib’, die al vanaf de afschaffing van de slavernij in dit gebied wonen. De voornaamste middelen van bestaan zijn als van oudsher landbouw en visserij. Dankzij het toerisme dat naar dit gebied wordt bevorderd, wordt de traditionele handenarbeid in stand gehouden.

Deze beelden maken deel uit van de dvd “Suriname an exciting part of the Amazon”. De dvd heeft een speelduur van 1 uur en maakt u bekend met de vele toeristische mogelijkheden van Suriname. Te bestellen bij ArtShots Video Producties of te koop bij uw reisboekhandel.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>