Galibi

Galibi – Waar zon, zee en stand elkaar ontmoeten en waar de authentieke inheemse cultuur bewaard is gebleven. Myrysji Tours is uw jarenlange expert voor tours naar Galibi en omgeving. Duurzame toerisme daar gaan zij voor. U bezoekt onder meer de Tijgerbank, een zandbank die in de riviermonding van de Marowijne rivier ligt. Hun avontuurlijke vaarttocht om de zeeschildpadden te spotten maken het tot een onvergetelijk vakantiebeleving! Ontdek de leefwijze van de indianen op een van hun dorpswandelingen. Beleef een echte inheemse culturele Samboera zang en dans. Een ervaring die in uw herinnering zal blijven.

Zonsopkomst

Onder het genot van een heerlijke kop koffie of thee en een koele ochtendbries kunt u dit spectacel bewonderen. Op het witte zandstrand staan comfortabele ligbanken voor u ter beschikking.

Waar ligt Galibi?

Galibi is een dorp in het Zuid-Amerikaanse Suriname (district Marowijne). Het ligt in het resort met dezelfde naam (resort Galibi) aan de monding van de Marowijnerivier en op de grens met Frans Guyana.

Geschiedenis

Vandaag de dag is Galibi een dorp bestaande uit twee dorpskernen: Christiaankondre en Langemankondre (kondre = land). Het eerste dorp is genoemd naar Christiaan Pané.  De naam Langemankondre komt van een lange slanke vroegere kapitein die door vrienden de bijnaam Langaman kreeg. De ligging van het dorp is nu iets meer landinwaarts gelegen langs de oevers van de Marowijne. Het dorp is geïsoleerd gebouwd op een zandrits (zandbank) die ongeveer 5 km lang en 800 meter breed is. Het dorp is omgeven door de oceaan, de Marowijnerivier en de ‘swamps’ (moerassen met mangrovewoud).

Hoe kom je er?

Je bereikt Galibi over de enige weg die tussen Paramaribo en Albina ligt. De reis tot Albina duurt ongeveer drie tot vier uren. Daarna pakt u de boot voor een tocht van ongeveer één tot anderhalf uur. Dit is afhankelijk van het tij. Let op, dat er onderweg naar uw paspoort  kan worden gevraagd.

1 reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>