Hotel La Petite Maison

Hotel La Petite Maison is een twee verdiepingen tellend hotel in Suriname. Voor zakenreizigers en vakantiegangers bieden zij warme gastvrijheid en uitstekende service. Het hotel is gunstig gelegen in de mooie en historische omgeving van Paramaribo, langs de bekende waterkant met het uitzicht op de Suriname rivier. Het ligt in de directe omgeving van het winkelcentrum van Paramaribo, een prachtige stad, met talloze mogelijkheden voor culturele activiteiten, entertainment en de verscheidene grote gebouwen met een hogere centrale sectie.

Omgeving

Waterkant
Hier vindt u kleine kiosken, eetkraampjes, en banken onder de amandelbomen. Een populaire bestemming voor flaneerders en zondagstoeristen. Vooral in het weekend komen er de toeristen en de Surinamers samen om gezellig aan het water te zitten en te relaxen met een hapje en een drankje. In verschillende perioden treden hier regelmatig artiesten op en vinden er verschillende activiteiten plaats.

Winkelcentrum
Binnen de driehoek Henck Arronstraat, Waterkant, Dr. Sophie Redmondstraat en Zwartenhovenbrugstraat bevindt zich het winkelcentrum van Paramaribo. De Maagdenstraat is de straat waar de meeste (Chinese) juweliers te vinden zijn. Sommige winkels hebben een wat schreeuwerig uiterlijk. Laat dat u niet van de wijs brengen, daar zijn juist de beste koopjes te halen. Enkele boetieks hanteren voor het gemak prijzen in euro of USD. De winkels zijn geopend van ma. t/m vrij. van 07.30-16.30 uur. Sommige kennen op de vrijdag een koopavond tot 19.00 uur.

Centrale Markt
Zoals in andere landen waar je op vakantie gaat is een bezoekje aan de plaatselijk markt een aanrader. De Centrale Markt van Paramaribo ligt aan het einde van de Waterkant aan de Surinamerivier in een soort grote hal van twee verdiepingen. Binnen en buiten staan de marktkooplui met verse groente, noten, fruit, vlees, vis, kruiden, kleding, haar artikelen, vogelkooien, sigaretten en diverse spullen.

Geschiedenis La Petite Maison

1821
Waterkant 4 was slechts een onafhankelijk perceel na de Brand van 1821. Voor de brand maakte het deel uit van het aangrenzend perceel op de hoek, perceel 002. In die tijd waren er 2 huizen naast cornerhouse, één van hen met het dak transversaal aan de straat. Het huis dat momenteel grenst aan de straatkant op perceel 004 is waarschijnlijk één van de grotere huizen.

1821
Het perceel werd vernietigd tijdens de Brand van 1821.

Na 1821
Herbouwd. Rond 1830 werd er een klein huisje gebouwd op het erf.

1846
De bewoners waren de Overheids Officier Willem Lans en zijn partner Susanna Cornelia Buillab. Tot heden is het niet duidelijk of Lans slechts een huurder of de eigenaar was. Dit huishouden bestond behalve uit de bewoners nog uit 8 slaven.

1857
Het huis werd in dit jaar bewoond door J.W.Saeltzer.

1866
In 1866 werd het huis bewoond door Jacob Martini van Geffen.

1883
Het huis werd in dit jaar bewoond door de beroemde, Dr. Herman Daniel Benjamins, oprichter van het onderwijs in Suriname.

1920
Het huis werd bewoond door P. Tiffany.

1922
Het huis werd bewoond door A. C. J. M. Alberga

1930
Het huis werd bewoond door J.C. van Rossen – van Erpecum.

1968
Bewoond door H. G. A Tjak.

2006
Het huis werd in 2006 omgebouwd tot een klein en sfeervol hotel: Hotel La Petite Maison.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>