Jodensavanne

In deze korte film krijgt u een impressie van de Jodensavanne. De film maakt onderdeel uit van de één uur durende dvd “Suriname an exciting part of the Amazon”. Met de vele highlights die in deze film aan bod komen, kunt u zich uitstekend oriënteren op uw verblijf in Suriname.

De Jodensavanne is een voormalige nederzetting van de Joden aan de Surinamerivier. De eerste Joden vestigden zich hier rond de 17 eeuw. Dankzij export van hout en suiker waren de Joden in Suriname een welvarende gemeenschap. Door een brand in 1832 die de Jodensavanne grotendeels verwoestte, verliet de bevolking deze plaats. Overblijfselen van hun synagoge zijn nog duidelijk zichtbaar. Ook de restanten van een begraafplaats, de oudste begraafplaats van Noord- en Zuid Amerika.

ArtShots Video Producties wil met deze toeristisch film Suriname bij een brede groep mensen introduceren als aantrekkelijke vakantiebestemming. De indrukwekkende schoonheid van het land, de veelzijdige mogelijkheden, de ongerepte natuur, de stroomversnellingen en watervallen in het binnenland, de reuze schildpadden die jaarlijks hun eieren leggen en de innemende bewoners: Het is slechts een greep uit de vele items die in deze kleurrijke film aan bod komen. De film heeft een speelduur van 60 minuten, kan zowel in het Nederlands als in het Engels gevolgd worden en is door de bekende Surinaamse jazz zangeres Denise Jannah ingesproken. De film is verkrijgbaar in de meeste reisboekwinkels in Nederland of via de website van ArtShots Video Producties.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>