Kabalebo

Het Kabalebo gebied is een uniek gebied. Het is er malariavrij en het is geheel onbewoond. De enige bewoners zijn de vele diersoorten die er voorkomen. U logeert er in het Resort dat naast de airstrip gelegen is. Alle tien tweepersoonskamers zijn uitgerust met een eigen badkamer, toilet en douche met warm en koud water. Het resort is in ongeveer 75 minuten te bereiken per binnenlandse vlucht. In een omtrek van honderden kilometers zult u in dit schitterend stukje Amazone regenwoud niets anders aantreffen dan de flora en fauna. U kunt er apen spelend door de boomtoppen zien springen en vele andere diersoorten in het wild aantreffen. Een bekwame gids is er om met u bijzondere exemplaren te spotten en u van informatie te voorzien maar ook om uw veiligheid te waarborgen. Het gebied is van ongekende schoonheid en zeer divers. De oogverblindende natuur zal een onuitwisbare indruk op u zal achterlaten. Dit maagdelijk stuk oerwoud is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het is hier verboden om te jagen en te verzamelen.Op deze wijze blijft de oorspronkelijke staat van het gebied zo goed mogelijk behouden.

Naast de vele diersoorten zoals herten, capibara’s, bosvarkens, miereneters, jaguars en tapirs worden er regelmatig reuzenotters gespot. Ook voor de sportvisser is Kabalebo de ultieme plek. In de Kabaleborivier zwemmen enorme anjumara’s en katvissen. Sommige katvissen kunnen wel zo’n 60 kg zwaar worden en een anjumara wel 20 kg. Een ware belevenis voor de fanatieke sportvisser om deze aan de haak te slaan. In dit gebied geldt de regel, dat gevangen vissen voorzichtig van de haak worden losgehaald en weer losgelaten. In de omgeving van de pier kun je terecht voor de wat kleinere exemplaren, die beslist ook de moeite waard zijn. Tegenover het resort bevind zich de berg Misty Mountain. Voor liefhebbers bestaat de mogelijkheid om deze berg te beklimmen. Bij uitstek beklim je de Misty Mountain in de ochtend, omdat het dan nog lekker koel is. De stilte en puurheid geven dit gebied een onmiskenbaar karakter dat nergens anders in Suriname te vinden is. De stilte wordt slechts onderbroken door het geluid van de vele vogels, apen en andere dieren in de natuur. De berg is circa 500 meter hoog en de klim duurt zo’n 4,5 uur. Er is een optie tot level 1 dat je kunt beklimmen in ongeveer 2 uur. Behalve het verkennen van de omgeving, het waarnemen van schitterende vogels en het bekijken van de vele dieren in het regenwoud, kun je er ook prima kajakken. Een leuke afronding van een enerverend verblijf in het Kabalebo gebied.

De film maakt onderdeel uit van de één uur durende dvd “Suriname an exciting part of the Amazon”. Met de vele highlights die in deze film aan bod komen, kunt u zich uitstekend oriënteren op uw verblijf in Suriname.

ArtShots Video Producties wil met deze toeristisch film Suriname bij een brede groep mensen introduceren als aantrekkelijke vakantiebestemming. De indrukwekkende schoonheid van het land, de veelzijdige mogelijkheden, de ongerepte natuur, de stroomversnellingen en watervallen in het binnenland, de reuze schildpadden die jaarlijks hun eieren leggen en de innemende bewoners: Het is slechts een greep uit de vele items die in deze kleurrijke film aan bod komen.

De complete film heeft een speelduur van 60 minuten, kan zowel in het Nederlands als in het Engels gevolgd worden en is door de bekende Surinaamse jazz zangeres Denise Jannah ingesproken. De film is verkrijgbaar in de meeste reisboekwinkels in Nederland of via de website van ArtShots Video Producties.

 

 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>