Kosindo River Lodge

Kosindo River Lodge is helemaal opgezet door lokale bewoners en wordt ook door hen geëxploiteerd. Hier vind je het ongeëvenaarde natuurschoon van het Surinaamse deel van het Amazoneregenwoud.

Kosindo River Lodge

Kosindo River Lodge heeft net zoals bijna alle lodges aan de Boven-Surinamerivier en Gran Rio, huisjes met eigen douche en toilet. De Lodge en het oorspronkelijke Saramaccaanse dorp Kajana vormen een eenheid. De lodge ligt direct aan de Gran Rio-rivier en Kajana grenst aan de Lodge. Kajana heeft ongeveer 200 inwoners, die tot 3 families of clans behoren. Er is een lagere school, een medisch centrum voor eerste hulp, een radiostation en er zijn twee masten die zorg dragen voor telefoon-en 4G internetverkeer. Het bijzondere aan dit dorp is, dat je hier logeert tussen de dorpsbewoners. In dit stukje Amazonewoud beleeft u in de Nederlandse taal een actieve kennismaking met de Saramaccaanse cultuur en de mensen van het dorp. Beleef een andere wereld, ervaar de stilte van een overweldigende natuur, een die een onuitwisbare indruk op je zal achterlaten.

Waar ligt Kosindo River Lodge

De Lodge ligt direct aan de Gran Rio-rivier en Kajana grenst aan de Lodge.

Hoe kom je bij Kosindo River Lodge

De meest fascinerende en avontuurlijke manier om Kosindo River Loge te bereiken is per korjaal (een boot of kano gemaakt uit een boomstam). Je vaart door het Boven Surinamegebied over prachtige rivieren en door onstuimige stroomversnellingen. Als je op een snellere manier de lodge wilt bereiken, dan is dat heel goed mogelijk per vliegtuigje. Vlak aan de overkant bevindt zich de landingsbaan.

Wat kun je er beleven?

Niet zelden zie je de vrouwen aan het werk op hun kostgrondjes, ben je getuige van het bewerkingsproces van cassavebrood of neem je deel aan een van de leuke workshops zoals het versieren een kalebas of het fabriceren van een krukje zoals ze dit in het dorp gebruiken. En…natuurlijk neem je het mee naar huis als herinnering aan dit idyllische dorp. Ben je nieuwsgierig naar geneeskrachtige kruiden of andere interessante weetjes over het Surinaamse regenwoud, dan is een boswandeling een echte aanrader. Onder begeleiding van een deskundige gids krijg je veel uitleg en met een beetje geluk zie je een of meerdere diersoorten. Verder stroomopwaarts, ruim voorbij de laatste Saramaccaanse nederzettingen, ligt de stroomversnelling van Awarradam Peti of Peti Sula. Hier kun je genieten van een fantastisch uitzicht en lekker relaxen in een van de natuurlijke jacuzzi’s. Als afscheid van Kosindo River Lodge staat vaak een optreden gepland van de plaatselijke dans-en zang groep.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>