Kosindo River Lodge

Kosindo River Lodge heeft net zoals bijna alle lodges aan de Boven-Surinamerivier en Gran Rio cabins met eigen douche en toilet. Maar er is een essentieel verschil: hier zit u niet op een eilandje, hier bent u niet door water gescheiden van het dorp en zijn bewoners, hier bent u niet afhankelijk van een korjaal die u overzet, hier hoeft u niet op een groep met gids te wachten om het dorp Kajana en de omgeving te bezoeken. Bovendien ligt Kajana zóveel verder naar het zuiden dan de andere toeristenlodges aan de Boven-Surinamerivier, dat de leefwijze van de Marrons er veel oorspronkelijker is gebleven.

Kosindo River Lodge en het oorspronkelijke Saramaccaanse dorp Kajana vormen een eenheid. De lodge ligt direct aan de Gran Rio-rivier en Kajana grenst aan de Lodge. Vrouwen van het dorp doen de was in de rivier bij de Lodge, kinderen zwemmen bij Kosindo’s welkomspoort, dorpelingen komen verse broodjes kopen in de bakkerij. In het majestueuze Amazonewoud beleeft u in de Nederlandse taal een actieve kennismaking met de cultuur en de mensen van een dorp. Bij Kajana en de 5 andere, onderling door bospaden verbonden, dorpen aan de Boven-Surinamerivier/Gran Rio, houden de jachtgebieden van de dorpen op en er zijn minder verstoringen door het geluid van de korjalen. Meer kans om vogels en andere dieren te zien en te horen. Omgeven zijn door de machtige Amazonejungle én u zelf opgenomen weten in deze vriendelijke Saramaccaanse dorpsgemeenschap: dat is het unieke van Kosindo.

Reisroute

Driemaal per week (ma-wo-vr) is er een vlucht van een klein uur tussen Paramaribo en het vliegveld van Kajana. Kosindo River Lodge kan vluchten voor je reserveren. Die zijn inbegrepen in een aantal all-in pakketten. Vluchten worden verzorgd door Blue Wing of door Gum Air.

Wens je avontuurlijker te reizen? Dan neem je de boot, een korjaal. De heenreis vanuit Atjoni is stroomopwaarts, en kan een volledige dag in beslag nemen. Bij lage waterstand moet je een enkele keer ook onderweg overnachten. Kleinere groepen reizen met Lanti Boto (een lijnboot met vaste prijs per peroon) tussen Atjoni en Tapawatra, soms tot Gran Dam; verder tot of vanuit Kosindo wordt gevaren met een boot van de lodge.

Atjoni
Atjoni is een Marrondorp en landingsplaats waar de korjalen uit het binnenland aanleggen. Personen en goederen die door vrachtwagens, busjes en “Jumbo’s” worden aan- en afgevoerd, stappen hier op. Een tussenstop voor veel ecotoeristische bestemmingen, die als doorreis dient naar dorpen in het Boven-Surinamegebied. Het eerste wat u bij aankomst zal opmerken, zijn de veel gekleurde boten. De meeste eco-toeristische bestemmingen zijn speciaal ingericht voor toeristen die de natuuroorden in het Suriname-gebied zullen bezoeken. De Kosindo River Lodge is vanaf Atjoni alleen met de boot te bereiken.

Activiteiten

U kunt de volgende activiteiten en excursies boeken bij Kosindo River Lodge:

1 De sula van Awaradam Peti
2 Okoberg
3 Boottocht + Wandeling dorpen in de omgeving
4 Natuurwandeling tropisch regenwoud
5 Kaaimanexcursie
6 Workshop houtbewerking
7 Workshop koken
8 Workshop kalebas bewerken
9 Varen en vissen in de Kajanakreek
10 Petodam
11 Senteadam
12 Een dag als Saramaccaner meedraaien in een dorp

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>