Kwattamarkt

De Kwattamarkt is een kleine variant van de Centrale Markt. Op deze kleurrijke markt vind je een grote variëteit aan goede en verse producten. Omdat er vaak geen sprake is van tussenhandel zijn de prijzen wat voordeliger dan elders. Voor de lokale bevolking een goede keus, maar ook voor de toerist zeker een bezoekje waard. Achterin is er een gedeelte waar je op de zondag terecht kunt voor heerlijke gerechten.

Ligging

De Kwattamarkt ligt aan de Kwattaweg ter hoogte van de 3e Rijweg. De Kwattaweg is een grote verkeersader. Naar het oosten is deze weg het verlengde van de Henck Arronstraat (de voormalige Gravenstraat). Naar het westen leidt deze weg naar de districten Saramacca, Coronie en Nickerie

Geschiedenis

De Kwattamarkt is november 1977 opgericht als lanbouwmarkt Kwatta. Voorheen was het een veemarkt. In 2000 werd er een stichting in het leven geroepen onder de naam Ingenieur Shiwakoemar Kisoensingh Landbouwmarkt Kwatta – de ex-voorzitter van deze markt. In 2012 is de markt uitgebreid met een nieuwe vleugel. Het aantal standhouders bedraagt momenteel 700, waarvan 80% een achtergrond heeft in de landbouwsector.

Andere markten in Paramaribo

1. De Centrale Markt aan de Waterkant. Maandag tot en met zaterdag geopend.
2. Chinese Markt (1): Van Sommelsdijkstraat. Op zondag geopend tot 13.00 uur
3. Combemarkt: Eén van de grooste, goedkoopste en daarom ook een van de drukste markten in Paramaribo. Hier is echt alles te koop. Dagelijks open.
4. Chinese Markt (2): Hoek David Simonstraat en Wilhelminastraat. Op zondag geopend tot 13.00 uur
5. Javaanse Markt: Jozef Israelstraat. Zondagochtend geopend
6. Noodmarkt: J. Lachmonstraat. Zondagochtend geopend
7. Tourtonne Markt: Tourtonnelaan. Zondagochtend geopend
8. Vreedzaam Markt: (naast Centrale markt). Maandag tot en met zaterdag geopend
9. Boerenmarkt: Mariëburg. Op zondag geopend van 06.00-13.00 uur

Kwattamarkt

Kwattaweg, Paramaribo
Markt

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>