Menimi Eco Resort

Menimi, een “Vakantieparadijs” aan de traag stromende Surinamerivier, in het hart van de Surinaamse Amazone. Dit paradijselijk vakantieplekje in het ‘Boven Surinamegebied’ ligt op een kleine dagreis verwijderd van Paramaribo.

Wat betekent Menimi

‘Menimi’ betekent in de Saramaccaanse taal “Herinner mij”. Saramaccaans is een van de zes marron talen die in Suriname gesproken wordt.

Wat kunt u verwachten in het eco resort

Menimi wordt gerund door eigenaar en oprichter Pije Armand Abauna (“Mandje”), zijn vrouw Kasima en hun acht kinderen. Zij garanderen u een onvergetelijke ervaring. Menimi ligt op een stuk grond van ruim tien hectaren in de jungle en aan het water. Vanaf de aanlegplaats Atjoni, waar de korjalen aanmeren die de rivier bevaren, kunt u een heerlijke vaartocht van ruim 28 kilometer stroomopwaarts verwachten.

De mogelijkheden

Je kunt in Menimi heerlijk zwemmen in het stromende water van de rivier. Lekker luieren in een hangmat of een uitstapje maken in een korjaal. Samen naar een waterval varen en daar in de rivier in een natuurlijke jacuzzi relaxen. U bezoekt enkele naburige marron-dorpen, waar u onder leiding van Mandje de lokale cultuur leert kennen en misschien nog een leuk, handgemaakt souvenirtje kunt kopen. U ziet de prachtige bloemen, planten en dieren en maakt kennis met bijzondere geneeskrachtige kruiden. Of u doet helemaal niks en geniet van de serene rust.

Omdat iedereen Nederlands spreekt, is Menimi ook ideaal voor kinderen. Spelenderwijs leggen ze contact met hun leeftijdsgenootjes.

De voorzieningen

De strook langs het water is bebouwd met 12 vakantiehuisjes met elk bad en toilet. Op het buitenterrein zijn er openbare toiletten. Er zijn 7 keukens waar u zelf uw eten kunt bereiden. Op het terrein is ook een voetbalveldje waar minstens twee keer per week een wedstrijd wordt georganiseerd tussen de gasten en de voetballers uit de omgeving. Er is een winkeltje annex bar, waar je gezellig even wat kunt drinken. Vanwege de beperkte aanvoer is het aanbod beperkt. In een klein museum kunt u oude oude voorwerpen uit de Marron-cultuur bekijken. Daarnaast is het mogelijk om souvenirs aan te schaffen.

Verder is er op het resort WIFI beschikbaar.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>