Musea in Suriname

In deze korte film krijgt u een impressie van musea in Suriname Paramaribo en omgeving. De film maakt onderdeel uit van de één uur durende dvd “Suriname an exciting part of the Amazon”. Met de vele highlights die in deze film aan bod komen, kunt u zich uitstekend oriënteren op uw verblijf in Suriname.

Numismatisch museum

Het numismatisch museum zorgt voor de vastlegging van de Surinaamse muntgeschiedenis. Dit museum geeft o.a. een beeld vanaf het begin tot heden van de ruilhandel, de muntomloop en geldwezen in Suriname. Op verzoek is een gids beschikbaar die een toelichting geeft over wat er in het museum te bezichtigen valt.

Fort Zeelandia

Het Fort Zeelandia museum ligt op de plek waar de kolonisten het eerst het land binnenkwamen. Het fort ontstond in het begin van de 17e eeuw, toen de Nederlanders een handelsvestiging stichtten nabij het indianendorp Parmirbo, het latere Paramaribo. Om de nederzetting te verdedigen werd een fort aangelegd. Later werd Fort Zeelandia een kazerne en nog later een gevangenis. Dit historische fort is het oudste pand in Paramaribo. Het is in 1967 gerestaureerd en ondertussen omgetoverd tot het Surinaams Museum. Hier vindt u de hoogtepunten uit de Surinaamse geschiedenis, kunst en cultuur. De directe omgeving van het fort is met zijn houten koloniale gebouwen de bakermat van de Surinaamse historie. Suriname is vanwege de vele historische gebouwen in de binnenstad op de wereld erfgoederenlijst van de Unesco geplaatst.

Openlucht Museum Nieuw Amsterdam

Het district Commewijne is vanuit Paramaribo o.m. per boot te bereiken. Men komt dan aan in de hoofdplaats van het district genaamd Nieuw Amsterdam. Bij Nieuw Amsterdam komen de Suriname rivier, de Atlantische oceaan en de Commewijne rivier samen. Regelmatig zijn er ook dolfijnen in deze omgeving te zien. Nieuw Amsterdam was vroeger een strategische plek waaruit de kolonie Suriname verdedigd werd. In het plaatselijk Openluchtmuseum krijgt u een indruk over de historie van het district. Men kan zich vergapen aan heel wat oude spullen uit de slaventijd. U krijgt een indruk hoe het district Commewijne in die tijd was onderverdeeld in tal van plantages.

ArtShots Video Producties wil met deze toeristisch film Suriname bij een brede groep mensen introduceren als aantrekkelijke vakantiebestemming. De indrukwekkende schoonheid van het land, de veelzijdige mogelijkheden, de ongerepte natuur, de stroomversnellingen en watervallen in het binnenland, de reuze schildpadden die jaarlijks hun eieren leggen en de innemende bewoners: Het is slechts een greep uit de vele items die in deze kleurrijke film aan bod komen. De complete film heeft een speelduur van 60 minuten, kan zowel in het Nederlands als in het Engels gevolgd worden en is door de bekende Surinaamse jazz zangeres Denise Jannah ingesproken. De film is verkrijgbaar in de meeste reisboekwinkels in Nederland of via de website van ArtShots Video Producties.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>