Tropische vlinders (deel 2)

De video over Tropische Vlinders verschijnt binnenkort. Tot die tijd kunt u andere video’s bekijken via onze Ontdek pagina. Onze excuses voor het ongemak.

Op slechts korte afstand van Paramaribo, kunt u, omringd door Surinaamse vlinders, genieten van een leerrijke en gezellige dag. Tientallen bontgekleurde tropische vlinders strijken in de vlindertuin onbezorgd neer op de nieuwsgierige bezoekers. De vlindertuin ligt in het plaatsje Lelydorp en is per bus of taxi bereikbaar.

Bezoek verder ook het insectenmuseum, de expositie ruimte, de prachtig beschilderde panoramazaal en geniet van het wonderbaarlijke proces van de vlinder metamorfose tijdens de rondleiding door de kweekfaciliteiten van Neotropical Insects.

Activiteiten

Vlindertuin
Zodra u de tropische vlindertuin binnenstapt, waant u zich in een magisch sprookjesbos. De natuurlijke woonomgeving waar de prachtige Surinaamse vlinders vandaan komen, is er zoveel als mogelijk nagebootst en het resultaat is tegelijkertijd rustgevend en betoverend.

Insectenmuseum
Naast de vele mooie vlindersoorten, is Suriname natuurlijk rijk aan talloze andere insectensoorten. Daar bent u vast ook nieuwsgierig naar en in het insectenmuseum geeft Neotropical Butterfly Park u graag een voorproefje van het grote assortiment.

Expositieruimte
Direct naast het Insectenmuseum staat een multifunctionele expositieruimte. In deze ruimte worden er het hele jaar door verschillende kunstactiviteiten en exposities gehouden .

Panorama
Dat de Surinaamse natuur adembenemend mooi en ontzettend gevarieerd is, wist u waarschijnlijk wel. Maar u zult niet veel plekken tegenkomen waar u de gevarieerde tropische landschappen en de bijbehorende flora en fauna in één ommekeer kunt bewonderen.

Speeltuin
Als het geduld om rustig naar de mooie displays te kijken bij de kleintjes op is, dan kunt u ze gerust in de speeltuin laten spelen.

Educatie ruimte
In het Neotropical Butterfly Park is het educatieve aspect van groot belang. Binnen het park is er daarom ook een multifunctionele educatie ruimte opgezet waar gasten volgens afspraak workshops, trainingen, conferenties, presentaties e.d. kunnen organiseren.

Neotropical Insects: tour van de kwekerij
Eén van de belangrijkste attracties van het Neotropical Butterfly Park is de educatieve rondleiding door de faciliteiten van de kwekerij, het bedrijf Neotropical Insects.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>