Openbare Markt Nickerie

Het Brassaplein is dé centrale plek van Nieuw Nickerie. Hier bevinden zich de meeste belangrijke gebouwen van de stad: De Openbare Markt Nickerie, het politiebureau, het commissariaat en het postkantoor.

Ligging

Nickerie is een van de districten van Suriname. Het ligt in het noordwesten van het land, aan de monding van de rivier de Corantijn, de grensrivier tussen Suriname en Guyana. De hoofdplaats is Nieuw-Nickerie, gelegen aan de rivier de Nickerie.

Tegenover het Baba en Mai monument bevindt zich de Openbare Markt Nickerie. Een niet overdekte en overdekte markt dat grenst aan de Nickerie rivier.

Openingstijden en algemene informatie

De verse producten worden door de handelaren iedere dag (behalve op zondag) in alle vroegte aangevoerd. Je kunt er terecht voor alle soorten producten. ‘s Middags is de markt gesloten. Het bijna 70 jaar oude marktgebouw is de moeite waard om er gezellig rond te kijken. Daarna trakteer je jezelf op een frisse beker schaafijs of een heerlijke dawet. Van origine een Indonesisch kokosdrankje dat door de Javanen naar Suriname is gebracht.

Economie in Nickerie

Het hoofdbestaansmiddel is de landbouw. Hierin is vooral de rijstbouw van groot belang; Nickerie is de grootste rijstproducent van Suriname. Rijst wordt op grote en middelgrote schaal aangebouwd bij Wageningen en op kleine schalen in verscheidene vestigingen door het district. Daarnaast worden ook nog enkele andere exportculturen aangeplant, zoals bacoven (bananen) en suikerriet. Verder is de veeteelt, voornamelijk van runderen, maar ook van schapen, geiten, kippen en doksen (eenden), in Nickerie relatief belangrijk vergeleken met andere districten en vangt men vis in de zwampen (moerassen). Op enkele plaatsen wordt op kleine schaal aan bosbouw gedaan. Van industrie is nog weinig sprake. Er zijn houtzaagmolens en enkele bedrijven in de genots- en voedingsmiddelensector.

Rivierboten gebruiken de Nickerierivier vooral om rijst te vervoeren naar andere delen van het land. Dicht bij de monding in Nieuw-Nickerie is er een haven, waar vooral bacoven en rijst worden ingeladen in zeeschepen voor export naar andere landen. Kleinschalige visvangst draagt bij aan de economie van het district.

Openbare Markt Nickerie

Maynardstraat, Nieuw Nickerie, Nickerie
Markt

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>