Palmentuin

De Palmentuin ligt in het centrum van Paramaribo. Deze tuin werd in 2002 geplaatst op de Werelderfgoedlijst van de VN. Je kunt er heerlijk wandelen. Bij festiviteiten staat het vol met kraampjes en heerst er een gezellige sfeer.

De Palmentuin behoorde vroeger gedeeltelijk tot de achtertuin van het presidentieel paleis. In de 19e eeuw was de tuin dé plek voor een romantische avondwandeling of een geheime afspraak van de blanke elite.

De tuin staat vol koningspalmen, die daar werden geplant in opdracht van Cornelis van Aerssen van Sommelsdijck. Hij was Gouverneur van Suriname van 1683 tot 1688. Sinds het begin van de 20e eeuw is de palmentuin opengesteld voor het publiek.

Aan de zijkant van de Palmentuin staat het standbeeld van Henck Arron een bekend Surinaams politicus. Op 25 november 1975 werd Suriname onafhankelijk, en werd Arron de eerste premier van de Republiek Suriname en tevens minister van Buitenlandse Zaken.

In 2009 onderging de Palmentuin een opknapbeurt die gefinancierd werd door de UNESCO.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>