Palumeu

Palumeu is een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Het is dé bestemming voor mensen die het ongerepte regenwoud willen bezoeken en meer willen leren over de cultuur van de indianen. Het is een fascinerend stukje Suriname, waar brulapen en vogels het aanbreken van de dag verkondigen. Het ligt in een gebied dat rijk is aan indrukwekkende stroomversnellingen, flora en fauna. Palumeu is slechts alleen per rivier en door de lucht bereikbaar.

Ligging

Palumeu ligt in het resort Tapanahony in het zuiden van het district Sipaliwini in het centrum van het Amazone regenwoud. Het ligt op de plaats waar de gelijknamige rivier Palumeu samenvloeit met de Boven-Tapanahony. Vanaf deze plaats vormen beide rivieren de Tapanahony rivier. Vlakbij het dorp ligt het Vincent Fayks Vliegveld waar in de directe omgeving het Indiaanse dorp met dezelfde naam gelegen is.

Bewoners

In het indianendorp Palumeu wonen vooral mensen van de Trio- en Wayanastam. Ze wonen vreedzaam naast-en met elkaar. Het dorp heeft ongeveer 200 inwoners.

Activiteiten

U maakt een wandeling in het nabij gelegen dorp en maakt kennis met de cultuur van de Indianen. Een aantal oude ambachten waaronder het maken van katoenen hangmatten, pijl en boog schieten, het bakken van cassavebrood, kralen rijgen en de kunst van het mandenvlechten zullen niet aan uw aandacht ontsnappen. De wandeling en klim naar “Poti Hill”, die u een mooi uitzicht biedt over de rivier en bergtoppen zullen een onuitwisbare indruk op u achter laten. Voor de hengelaar is er de mogelijkheid om een visje te vangen. Je kunt er zwemmen en je heerlijk laten masseren in een natuurlijke jacuzzi. Verder is er een boswandeling waar uw gids u van veel wetenswaardigheden voorziet.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>