Ontdek Suriname #2 – SuriVision

SuriVision reist ieder jaar naar Suriname om nieuw materiaal te verzamelen voor hun website. In dit filmpje ziet u in vogelvlucht de indrukwekkende schoonheid van het land, de veelzijdige mogelijkheden, de ongerepte natuur, de stroomversnellingen en watervallen in de binnenlanden. Het is een greep uit de vele items die Suriname te bieden heeft.

Bestemmingen die o.a. aan bod komen:

Paramaribo

In deze bruisende hoofdstad zijn veel mogelijkheden op het gebied van kunst, cultuur en recreatie. Bezienswaardigheden zijn o.m. de monumentale gebouwen, de vele religieuze bouwwerken, het onafhankelijk plein en de verschillende markten. Je ziet verder enkele fragmenten van kinderactiviteiten in de stad en de druk bezochte Palmentuin.

Commewijne

Dit district is een van de oudste van Suriname waar tal van overblijfselen van oude suiker-, koffie- en tabaksplantages te vinden zijn. Commewijne wordt in het noorden begrensd door de Atlantische Oceaan en in het westen door de hoofdstad Paramaribo. In de film zie je fragmenten van dolfijnen-, kaaimannen-, en fietstours. Verder zijn er mogelijkheden om te kajakken, een bezoek te brengen aan Landgoed Mariënbosch, bekend van de film ‘Tuintje in mijn hart’ en het natuurgebied ‘Lotus Vallei’.

Brownsberg

Het Brownsberg Natuurpark is een natuurreservaat dat gelegen is in het district Brokopondo en ligt aan de noordwestelijke oever van het Brokopondo stuwmeer. Het gebied ligt op een heuvel met een 500 meter hoge top en is rijk aan flora en fauna. Als je uit bent op wat extra avontuur, kun je boswandelingen maken en de verschillende watervallen bezoeken. Voor de echte sportievelingen zijn er mogelijkheden om te abseilen.

Bigi Pan

Bij een verblijf in Nickerie hoort ook een bezoek aan Bigi Pan. Bigi Pan, letterlijk vertaald ‘Groot Meer’, is een zwampgebied ten noorden van de Nickerierivier. Het is de grootste lagune van Suriname. Naast de steeds toenemende belangstelling van toeristen, is het ook een populair gebied voor vissers en jagers.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>