Ontdek Suriname #1 – SuriVision

SuriVision reist ieder jaar naar Suriname om nieuw materiaal te verzamelen voor hun website. In dit filmpje ziet u in vogelvlucht de indrukwekkende schoonheid van het land, de veelzijdige mogelijkheden, de ongerepte natuur, de stroomversnellingen en watervallen in de binnenlanden, de reuzenschildpadden die jaarlijks hun eieren leggen. Het is een greep uit de vele items die Suriname te bieden heeft.

Bestemmingen die o.a. aan bod komen:

Palumeu

U krijgt een kijkje in het fascinerende inheemsendorp Palumeu. Het is een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Het is dé bestemming voor mensen die het ongerepte regenwoud willen bezoeken en meer willen leren over de cultuur van de indianen. Het is een fascinerend stukje Suriname, waar brulapen en vogels het aanbreken van de dag verkondigen. Het ligt in een gebied dat rijk is aan indrukwekkende stroomversnellingen, flora en fauna. Palumeu is slechts alleen per rivier en door de lucht bereikbaar.

Boven Suriname gebied

Boven-Suriname is één van de zes ressorten waaruit het Surinaamse district Sipaliwini bestaat. Het ressort is vernoemd naar de Surinamerivier waarvan de bovenloop door dit gebied stroomt. Hier maakt u kennis met indrukwekkende sula’s (stroomversnellingen) waar de bootsmannen met veel behendigheid u naar een van de vele resorts brengt. Niet zelden worden er wilde dieren gespot. Vele items waaronder onder meer een boswandeling, zwemmen, een museumbezoek en een traditionele avond staan op het programma.

Raleighvallen en Voltzberg

Een trip naar de Raleighvallen en Voltzberg staat garant voor actie en natuur. Het is een sereen en onaangetast gebied met stroomversnellingen, watervallen en de mogelijkheid tot het beklimmen van de Voltzberg van waaruit u een fanatisch uitzicht hebt over het Amazone regenwoud.

Blanche Marie

Een trip naar de Blanche Marie watervallen is avontuurlijk. U reist dwars door het tropisch regenwoud van Suriname. Het is een gebied waar de kans groot is om wilde dieren te spotten. Naast de mooie boswandeling zijn de watervallen van de Blanche Marie het hoogtepunt. Het is een van de indrukwekkendste en grootste watervallen van Suriname.

Galibi en Tijgerbank

Galibi – Waar zon, zee en stand elkaar ontmoeten en waar de authentieke inheemse cultuur bewaard is gebleven. U ziet onder meer de Tijgerbank, een zandbank die in de riviermonding van de Marowijne rivier ligt. Verder een avontuurlijke vaarttocht om zeeschildpadden te spotten.

Paramaribo

In deze bruisende hoofdstad zijn bijzonder veel mogelijkheden op het gebied van kunst, cultuur en recreatie. Bezienswaardigheden zijn o.m. de monumentale gebouwen, de vele religieuze bouwwerken, het onafhankelijk plein, de Centrale markt, de imposante Jules Wijdenboschbrug. U ziet verder enkele fragmenten van de kleurrijke wandel mars die ieder jaar medio april wordt gehouden.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>