Readytex Art Gallery

Readytex Art Gallery is de leidende Gallery van fijne beeldende kunst en ambachten in Suriname. De Art Gallery is opgericht in 1993.

Waar is de Art Gallery gevestigd?

Readytex Art Gallery is gevestigd in de Steenbakkerijstraat in hartje Paramaribo. In februari 2015 verhuisde de galerie naar een vier verdiepingen tellend, prachtig gerenoveerd historisch gebouw waaraan achteraan een moderne stenen uitbreiding is toegevoegd. Deze ruime nieuwe galerijwoning, voorheen de residentie van de Issa-voorouders van de oprichters van Readytex, is architectonisch en historisch gezien een opvallende balans tussen het oude en het nieuwe. Het is ook de perfecte achtergrond voor de zinvolle en boeiende kunstwerken van hun zeer ambitieuze partnerkunstenaars.

Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag van 8:00-16:30 uur
Zaterdag van 8:30-13:30 uur
Elke 1e donderdag van de maand van 19:00-21:00 uur

Over Readytex Art Gallery

Sinds 1993 maken zij een explosieve creatieve ontwikkeling door in de beeldende kunstwereld van Suriname, waardoor kunstenaars hun inkomsten hebben kunnen vergroten door hun werken professioneel tentoon te stellen. Je kunt er dagelijks terecht voor de doorlopende tentoonstelling. De kunstwerken worden in de galerie getoond in regelmatig wisselende exposities. Readytex Art Gallery heeft een gevarieerde collectie van meer dan 500 kunstwerken waaronder schilderijen, sculpturen, keramiek en vele andere vormen van kunst. Verschillende keren per jaar worden er op de 1e verdieping grote solotentoonstellingen georganiseerd. Verder wordt er op elke eerste donderdagavond van de maand een kunstenaar uitgenodigd om zijn of haar werk tentoon te stellen of te presenteren. Readytex Art Gallery gelooft in de kracht en het potentieel van Surinaamse kunst en haar kunstenaars. Zij vertegenwoordigen een groep ambitieuze kunstenaars die, in hun werk trouw blijven aan hun overtuigingen en idealen.

Kunst in Suriname

Voor een land met een inwonertal van nog geen 600.000 mensen bezit Suriname over een niet gering aantal gerenommeerde kunstenaars. De afgelopen jaren levert Suriname in de beeldende kunst een indrukwekkend oeuvre op, niet alleen gecreëerd door gevestigde kunstenaars, maar ook door een veelbelovende jongere generatie.

Readytex Art Gallery

Steenbakkerijstraat 30, Paramaribo

readytexartgallery.com

Museum

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>