De Tourtonne Zondagmarkt

De Tourtonne Zondagmarkt staat ook wel bekend als de vlooienmarkt omdat je er naast o.a. groenten, fruit, vis en snacks ook 2e hands spullen aantreft. De markt ligt midden in de stad.

Tourtonne Zondagmarkt

De Tourtonne Zondagmarkt staat ook wel bekend als de vlooienmarkt omdat je er naast o.a. groenten, fruit, vis en snacks ook 2e hands spullen aantreft. De handelaren gebruiken beide kanten van de weg om hun koopwaar uit te stallen en beginnen ’s ochtends daar al heel vroeg mee.

Wat is er te koop?

Behalve voor je dagelijkse boodschappen kun je ook terecht voor huis, tuin en- keukenartikelen, kleding, elektronica, muziek en boeken. Én toeristen kunnen er ook leuke souvenirtjes vinden.

De markt als uitje

Niets is leuker dan rondsnuffelen op de lokale markten in Paramaribo. De Tourtonne Zondagmarkt is daar geen uitzondering op.
Hoewel het straatbeeld in Paramaribo steeds vaker beheerst wordt door de vele supermarkten, vinden veel mensen het fijn om hun boodschappen op de markt te doen. De gezelligheid van het rondneuzen en de leuke ontmoetingen maken het tot een extra beleving.

Vergaap je op deze markt aan bijzondere producten die je misschien nooit eerder hebt gezien en maak de meest kleurrijke foto’s. Kom in contact met de lokale bevolking en maak een praatje met de vrouwen en mannen die de marktkramen runnen.

Ligging

De Tourtonne Zondagmarkt ligt midden in de stad in de Tourtonnelaan. Een lange laan waar je gerust enige tijd kunt rond slenteren. En als je dan een flink eind gelopen hebt en de vermoeidheid in je benen voelt, dan strijk je neer bij een van de eetgelegenheden voor een heerlijke maaltijd of snack. Spoel dit weg met een lekkere koele vers geperste vruchtensap!

Openingstijden

Zondag 7.00 uur – 14.00 uur

Andere markten in Paramaribo

1. De Centrale Markt aan de Waterkant. Maandag tot en met zaterdag geopend.
2. Combemarkt: Combe. Dagelijks open.
3. Chinese Markt (1) – Kong Njie Tong Sang: Hk. Van Sommelsdijckstraat/Gr. Combeweg Iedere zondag van 6.00-12.30 uur geopend
4. Chinese Markt (2): Hoek David Simonstraat en Wilhelminastraat. Op zondag tot 13.00 uur geopend
5. Javaanse Markt: Jozef Israelstraat. Zondagochtend geopend
6. Noodmarkt: J. Lachmonstraat. Zondagochtend geopend
7. Kwattamarkt: Kwattaweg ter hoogte van de 3e Rijweg. Woensdag en zondagochtend geopend.
8. Vreedzaam Markt: (naast Centrale markt). Maandag tot en met zaterdag geopend
9. Boerenmarkt: Mariëburg. Zondag van 06.00-13.00 uur geopend

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>